Kategorier 2

Match

Match Matcher förekommer inom olika sporter och när man talar om matcher är det oftast frågan om någon typ av bollspel. Begreppet match kan även användas inom andra sporter än bollspel. Man använder det bland annat inom motorsporten speedway.

Telenor

Telenor Telenor är en koncern som fungerar som leverantör av kommunikationstjänster som data, tele och media på en internationell marknad. Koncernen driver mobilverksamhet på 11 marknader runt om i Norden, Öst- och Centraleuropa och Asien. De äger dessutom en 42,95 procents andel i VimpelCom Ltd. som är verksamma på 17 marknader. Idag är Telenorkoncernen en av de främsta mobiloperatörerna i världen och har en årsomsättning på 102 miljarder norska kronor. Telenor är dessutom det största telekomföretaget i Norden samt en av de främsta leverantörerna av TV-tjänster inom Norden.

Jula AB

Jula AB Jula AB är en familjeägd butikskedja som grundades av Lars-Göran Blank. Idag driver han företaget tillsammans med sonen Karl-Johan Blank. Julas affärside är att kunna erbjuda ett attraktivt sortiment till bra priser för både hemmafixare och proffs. Deras produktsortiment består av behändiga produkter för allt från professionella lantbrukare och hantverkare till vanliga villägare som gillar att fixa i hem och trädgård. Jula har sitt huvudkontor samt centrallager i Skara och flera varuhus runt om i hela Sverige, samt numera även i Norge och Polen. Idag har butikskedjan omkring 2000 anställda.