Jula AB

julaJula AB

Jula AB är en familjeägd butikskedja som grundades av Lars-Göran Blank. Idag driver han företaget tillsammans med sonen Karl-Johan Blank. Julas affärside är att kunna erbjuda ett attraktivt sortiment till bra priser för både hemmafixare och proffs. Deras produktsortiment består av behändiga produkter för allt från professionella lantbrukare och hantverkare till vanliga villägare som gillar att fixa i hem och trädgård. Jula har sitt huvudkontor samt centrallager i Skara och flera varuhus runt om i hela Sverige, samt numera även i Norge och Polen. Idag har butikskedjan omkring 2000 anställda.

Historia

Lars-Göran Blank startade företaget på en gård i Vara kommun år 1979. På denna tid bestod sortimentet till största del av vedkapar. Under 1980-talet flyttade han företaget till Skara och öppnade det första Jula-varuhuset. Genom åren har Julas sortiment utvecklats och består idag av allt från arbetskläder och trädgårdsprodukter till färg, husgeråd och mycket mer. År 2008 etablerade företaget sig i grannlandet Norge och år 2011 tog de steget och öppnade sitt första varuhus i Polen. Det var också år 2011 som Jula bestämde sig för att sluta med försäljning av produkter via postorder och webb. År 2013 har Jula totalt 38 varuhus runt om i Sverige, 19 varuhus i Norge samt 10 varuhus i Polen.

Produkter

Hos Jula hittar du ett omfattande sortiment av produkter inom kategorierna verktyg och maskiner, bygg och färg, bil och garage, el och belysning, kläder och skydd, trädgård, fritid samt hem och hushåll. Produkterna lämpar sig både till professionella yrkesmän och aktiva hemmafixare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>